Betörésriasztás:

A betörés helyét, és idejét pontosan meg lehet határozni, a zónasértésekből. A riasztóközponthoz kapcsolt érzékelők külön zónákhoz vannak hozzárendelve, ezáltal a behatolás pontos helyét és idejét is lejelenti a távfelügyeleti központnak, így a diszpécser hatásosabban tud intézkedni egy betörésriasztásra.

Állapotjelzés:

A riasztóközpont jelzi az üzemképességét, a hálózati áramkimaradást, az akkumulátor merülését, stb.

Tesztjelentés:

A riasztó rendszer tesztjelentést küld-beállított időperiódusonként-a távfelügyeleti központba, a folyamatos kommunikációs vonalat leellenőrizve ezzel az objektum és a távfelügyeleti állomás között. A tesztjelentés elmaradása esetén jelzi a rendszer a diszpécsernek, és az a megfelelő módon intézkedik. GPRS adatátvitelnél a tesztjelentés akár percenként is történhet.

Nyitás-zárás jelentés:

A riasztó rendszer bekapcsolásának és kikapcsolásának jelzései, felhasználóhoz rendelt kódok alapján. Ezzel ellenőrizhetővé válik, mikor, és ki élesítette, vagy hatástalanította a vagyonvédelmi rendszert.

Kényszerített nyitás jelzése:

Akkor van rá szükség, ha valakit kényszerítenek arra, hogy kapcsolja ki a riasztót. A kényszerített kód bevitele után a riasztórendszer látszólag kikapcsolt, de a diszpécsernek elküldi a kényszerített nyitás jelzését. Ilyenkor a diszpécser azonnal értesíti a rendőrséget és/vagy a kivonuló szolgálatot.

Csendes, vagy hangos pánik jelzés:

A csendes pánikjelzésnél nem szól a sziréna, de az ügyeletre bejelzi a pánikriasztást. A hangos pánikriasztás megszólaltatja a szirénát, és egy időben indul a jelentés is a diszpécsernek.

Szabotázsjelzés:

A riasztórendszer megbontását, rongálását jelzi kikapcsolt állapotban is, napi 24 órában.

Tűzjelzés, szénmonoxid riasztás:

Tűzjelző, és szénmonoxid érzékelő eszközök által küldött jelzések, riasztások fogadása a távfelügyeleti központba.

Műszaki berendezések távfelügyelete:

Az állandó üzemű berendezések (pl.: hűtők, klíma, szárítók, stb.) távfelügyeletét jelenti, pl.: hálózati feszültség kimaradása, technikai problémák, hőfokjelzés, vízszivárgás, gázszivárgás, stb. Így bármilyen hiba esetén, még a nagyobb károk kialakulása előtt értesülnek a problémáról.

A vezetékes rendszernél megoldható a vezetékes riasztóberendezés felszerelése. Ilyen esetben, figyelembe véve a helyi lehetőségeket, próbáljuk a legesztétikusabb módon megoldani a kábelezést, ezt lehetőleg rejtve, illetve ha ez nem megoldható kábelcsatornában helyezzük el a vezetékeket. Ahol lehetőség van rá, ott a padlástérben vagy álmennyezet feletti térben rejtjük el a kábeleket.